Chubbuck Techniek


READ IN ENGLISH

Chubbuck Acteertechniek


De Chubbuck Acteer techniek is ontwikkeld door de Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck. In de bestseller THE POWER OF THE ACTOR beschrijft Ivana haar baanbrekende techniek. Met als basis de methode van Stanislavksi – is het de enige acteermethode die wetenschappelijk onderbouwd is door psychologie en menselijke gedragswetenschap. Dat deze methode succesvol werkt, bewijzen tal van internationale A-list acteurs die er al jarenlang mee werken, zoals Brad Pitt, Charlize Theron, Travis Fimmel, Halle Berry, Jared Leto, Jake Gyllenhaal, James Franco, Thure Lindhardt, etc.


Uitgangspunt

Mensen worden geïnspireerd door anderen die, ondanks grote obstakels in hun leven, niet opgeven en toch gaan voor hun levensdoel. Dat zijn onze helden, onze voorbeelden, die ons hoop geven. Mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en bij de pakken zitten, vervelen ons gauw. Met dat uitgangspunt, creëer je dus dynamische personages die met hun hele zijn (emoties, gedrag en denken) er alles aan doen om de obstakels in hun leven te overwinnen en hun levensdoel te bereiken. Het is het ‘proberen (over)winnen’ dat de Chubbuck Techniek typeert en hoe deze acteertechniek zich onderscheidt van alle andere acteermethodes.  Dankzij de Chubbuck Techniek, zet je dus personages neer die in hun kracht willen staan, waardoor je als acteur de kijker inspireert om hetzelfde te doen.


12 Tools

De techniek heeft 12 tools of handvatten die je helpen om een personage te begrijpen en vervolgens te personaliseren door gebruik te maken van jouw persoonlijke ervaringen, pijn en noden. Naast deze 12 tools, leert de techniek je ook hoe je makkelijker toegang kunt krijgen tot je diepere emoties, hoe je chemie met je scenepartner kan creëren, hoe je angst op een organische manier creëert, hoe de geest van een seriemoordenaar werkt, hoe je je waarachtig verbeeldt om dronken te zijn of onder invloed van drugs, enzovoort.

 

Waarom werken met de Chubbuck Techniek?

Acteurs die werken met de Chubbuck acteertechniek ervaren vele voordelen:

  • Je krijgt 12 handvatten om een script en personage te analyseren.
  • Je recreëert een dynamisch en waarachtig personage met gebruik van je persoonlijke ervaringen en pijn. Echte emoties op zich zijn niet het eindresultaat, maar zet je in om het doel van je personage te bereiken.
  • De techniek helpt je door middel van oefeningen om makkelijk te komen tot je emotionele kern.
  • Je creëert psychologische gelaagdheid in je personage.
  • Je leert je personage en jezelf begrijpen zonder te oordelen. Begrijpen zonder oordeel geeft je vrijheid en maakt je bewust van je eigen kracht. Hierdoor kan je makkelijker emotionele, fysieke en seksuele barrières doorbreken en groeien, zowel als acteur en als mens.
  • Door gedurfde keuzes te maken, ga je je onderscheiden. De sleutel tot succes.
  • Tal van succesvolle acteurs, zoals Brad Pitt, Charlize Theron, Jake Gyllenhaal, Travis Fimmel, Jared Leto, werken al jaren met deze techniek en zijn dus een levend bewijs dat de techniek ook werkt.


The Power of The Actor

'The Power of The Actor' is het praktische boek waarin Ivana Chubbuck haar techniek uitlegt aan de hand van voorbeelden en ervaringen. Deze bestseller wordt in vele acteeropleidingen in de VS gebruikt als verplichte lectuur en is ook wereldwijd vertaald in 18 talen, waaronder Duits, Italiaans, Spaans, Chinees, Japans,  Turks, Deens, Russisch, Hebreeuws etc. Het is online te koop via www.bol.com.

Koop het boek

THE POWER OF THE ACTOR


Ongoing Chubbuck Lessen

Wekelijkse Ongoing Scene Study training in Amsterdam.


Privé coaching van acteurs en regisseurs

Bereid een auditie of rol voor.


Intensieve Workshops

2-daagse workshops, ook voor acteurs die kennis willen maken met de Chubbuck Techniek. 


Masterclass Ivana Chubbuck

Ivana geeft regelmatig masterclasses voor professionele acteurs in Europa.